طبیعت و سبزی آن همیشه می‌تواند به انسان احساس آرامش دهد. به همین دلیل هر فردی سعی می‌کند به نوعی حال و هوای آن را با خود همراه داشته باشد. با این حال باید قبول کنیم که شاید در بعضی مواقع نتوانیم نمونه‌های طبیعی آن‌ها را داشته باشیم. به همین دلیل است که در بعضی اماکن با گل‌های مصنوعی و یا چیز‌هایی از این دست رو به رو می‌شویم. یکی از این موارد که طبیعت و سبزی آن را در ذهن شما تداعی می‌کند طراحی با چمن مصنوعی است که به نوبه خود جایگاه مناسب و پرقوتی را در طراحی‌های فضا‌های بیرونی و البته درونی پیدا کرده است.

امروزه استفاده از چمن مصنوعی گستردگی و رواج بسیاری نسبت به گذشته پیدا کرده است، چراکه انواع باکیفیت و طبیعی تری از چمن مصنوعی در بازار و توسط متخصصان به فروش می‌رسد که خیال افراد را راحت می‌کند. در این مطلب می‌خواهیم طراحی با چمن مصنوعی را کمی دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهیم.


چمن مصنوعی تزئینی

چمن‌های تزئینی در واقع چمن‌هایی هستند که ارتفاع الیاف آن‌ها چیزی در حدود ۱۰ تا ۴۰ سانتی متر است. باید گفت که در تولید و ساخت چنین چمن‌هایی اولویت با آن‌هایی است که بیشترین شباهت را با چمن‌های طبیعی دارند، چه از نظر رنگ و اندازه و چه از نظر میزان تراکم و حجم آن‌ها.


فضا‌های مناسب برای طراحی با چمن مصنوعی

همانطور که گفتیم امروزه کیفیت چمن‌های مصنوعی ارتقاء بسیاری یافته و همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از چمن مصنوعی از زمین‌های فوتبال و گلف فراتر رود و وارد فضا‌های متنوع و پررفت و آمدتری شود. توصیه ما این است که برای استفاده از چمن مصنوعی به سراغ این فضا‌ها بروید:

فضای سبز خانه

روف گاردن‌‌هایی که تحمل وزن چمن طبیعی را ندارند

فضا‌هایی که شرایط لازم برای رشد چمن طبیعی را ندارند

فضا‌هایی برای بازی حیوانات خانگی

 رستوران فضای باز

چمن مصنوعی فوتسال

کاربری مهد کودک و مدارس

بالکن هتل و یا خانه‌ها

 چمن مصنوعی باغ تالار‌ها

 فضا‌های سه بعدی روی دیوار

 زمین بازی بچه‌ها

کف آتلیه عکاسی

فضای بین سنگ‌ها

مکان‌هایی که می‌خواهید همیشه سبز باشد، ولی به دلیل هدر رفتن آب در زمان آبیاری ترجیح می‌دهید در مصرف آن صرفه جویی کنید.


مزایای طراحی با چمن مصنوعی

استفاده از چمن مصنوعی در محیط‌های مختلف می‌تواند به دنبال خود مزایایی را هم به همراه داشته باشد. برای مثال در طراحی با چمن مصنوعی احتیاجی به کوتاه کردن، آب دادن، کود دادن و حتی آفت کشی وجود ندارد. این نوع چمن‌ها هزینه‌های آب مصرفی را کاهش می‌دهند و در تمام طول سال هم ظاهر یک شکل و یکسانی دارند. باید این را هم اضافه کنیم که این نوع چمن‌ها قابلیت شست و شوی آسانی نیز دارند.


معایب چمن مصنوعی

یکی از معایب اصلی طراحی با چمن مصنوعی هزینه بالای آن است. علاوه بر این برای نصب درست و مناسب آن هم نمی‌توان به هرکسی اعتماد کرد و باید این کار را به افرادی ماهر در این کار که متخصص هم هستند بسپارید. اگر بخواهید از انواع ارزان قیمت چمن مصنوعی استفاده کنید، باید بگوییم که این نوع چمن‌ها معمولا کیفیت خوبی ندارند، پس گول ظاهر آن‌ها را نخورید! از دیگر معایب طراحی با چمن نیز می‌توان به این مورد اشاره کرد که چمن‌های مصنوعی معمولا با نور آفتاب و یا حرارت به شدت داغ می‌شوند تا جایی که ممکن است پای شما را بسوزانند. به همین دلیل در استفاده از چمن مصنوعی در هر آب و هوایی آزادی عمل ندارید و بهتر است اگر در مناطق جنوبی و یا مناطق آفتابی هستید به کلی فکر استفاده از چمن مصنوعی را از سرتان بیرون کنید.


نکات مهم در تهیه چمن مصنوعی

توصیه ما این است که در زمان تهیه چمن مصنوعی به دنبال چمن‌هایی باشید که در آن‌ها مقداری از رنگ قهوه‌ای استفاده شده است چرا که این ویژگی می‌تواند ظاهر طبیعی‌تری به طراحی سبز شما بدهد. همچنین در نظر داشته باشید که بهتر است برای نصب چمن مصنوعی خود از افراد متخصص کمک بگیرید تا این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

همانطور که پیشتر اشاره کردیم بهتر است این قاعده را مدنظر داشته باشید که هر چقدر پول دهید، همانقدر آش می‌خورید! پس این را قبول کنید که شاید مجبور شوید با صرف هزینه‌ای کمی بیشتر، طراحی چمن مصنوعی باکیفیت و دلخواهتان را به دست آورید.


نصب چمن مصنوعی

قبل از اینکه آستین هایتان را بالا بزنید و طراحی با چمن مصنوعی خود را شروع کنید باید همه گیاهان هرز و همینطور چمن‌های طبیعی موجود را پاک کنید. توصیه ما این است که برای این کار از تیلر استفاده نکنید چراکه نمی‌تواند به اندازه کافی سطح زمین را پاک کند. همین مسئله هم به مراتب می‌تواند برای چمن مصنوعی شما مشکل ساز شود:

برای آنکه بتوانید چمن مصنوعی را به خوبی نصب کنید لازم است که مراحلی را پشت سر بگذارید. قدم اول مرحله زیرسازی است که در این مرحله سه بخش وجود دارد: زیرسازی روی سطوح نرم و با نفوذپذیر با مواد نرم، زیرسازی روی سطوح نرم و یا نفوذپذیر با مواد سخت و در نهایت هم زیرسازی روی سطوح سخت.

مرحله دوم نیز به نصب و اجرای چمن‌های مصنوعی اختصاص پیدا می‌کند. در این مرحله برای قدم اول باید چمن‌ها را برش دهید. در اینجا باید بگوییم که اگر فضا و محیطی که تصمیم دارید طراحی با چمن مصنوعی را برای آن انجام دهید کوچک باشد می‌توانید با دقت بسیار بالا خودتان هم این کار را انجام دهید، ولی اگر ابعاد بزرگ‌تر از این حرف هاست بهتر است وقت را تلف نکنید و هرچه سریع‌تر کار را به دست کاردان و یک متخصص بسپارید. در نهایت هم بعد از برش زدن چمن با کمک چسب چمن را به خوبی بر روی زمین بچسبانید.




منبع: سایت ستاره